Tekan dan hancurkan mentega yang sudah lembut didalam mangkuk adunan. Potong kecil ceri merah dan hijau.
Masukkan gula icing lalu gaul sampai agak sebati tetapi jangan terlebih gaul.
. Griskan loyang dan lapik dengan kertas baking. Terdapat sesetengah orang yang gemar membakarnya sedikit sebelum digunakan kerana ini membangkitkan baunyaTetapi belacan kini telah di terima oleh semua peringkat usia dan bangsa di Malaysiamalah pengeluar belacan yang mengeluarkan secara komersial dan besar-besaran juga bukan hanya terdiri dari bangsa melayu sahajaBelacan kini digunakan. Apa saja yang termasuk tahap finishing dalam membuat kerajinan dengan inspirasi objek budaya tampines.
2 cawan 250g tepung gandum. Ceri merah dan hijau.
Pin On Kuih Muih Tradisi Fanpage Recipe
6 Ramadhan 1430h Bubur Butir Nangka Resep Masakan Asia
Sweet Wheat Porridge With Coconut Milk Or Bubur Gandum Is A Rich And Creamy Dessert Made From Pearl Wheat Or Biji Ga Wheat Porridge Warm Desserts Sweet Soup
Pin By Nur Salina On Authentic Indonesian Cuisine Resep Makanan Penutup Makanan Cemilan
Kuih Manja Cooking Recipes Food Receipes Food
Nona Manis Strawberry Desert Recipes Food Recipes
Pin On Compilation Recipe Noxxa Pressure Cooker
Bubur Caca Terengganu Cha Cha Sederhana Kelapa
Hanieliza S Cooking Kuih Muih Cookies Pastry Cooking Cookies Malaysian Dessert